Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش /// واكنش آموزش و پرورش به تصوير خالكوبی غير اخلاقی ديويد بكهام در كتاب درسی، آیا مدارس تهران شنبه 13 خردادماه تعطیل است؟ ، تغییر در روند برگزاری آزمون‌های رغبت و استعداد در سال آینده، آخرین وضعیت برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی، ساماندهی واریز حقوق حق التدریسی‌ها، بحران کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش تهران، تدوین برنامه عمل فعالیت‌های پیش‌دبستانی با تکیه بر مفاهیم قرآنی و چه تعداد سوادآموز در سال 96 با سواد می شوند؟ از جمله مهم ترین رویدادهای آموزش و پرورش در هفته گذشته به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


واكنش آموزش و پرورش به تصوير خالكوبی غير اخلاقی ديويد بكهام در كتاب درسی
محی‌الدین بهرام محمدیان رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد تصویر کتاب درسی پایه دهم عنوان کرد: این مسئله هیچ ارتباطی با مسائل امروزی در مورد سند ۲۰۳۰ نداشته و کاملا آن را تکذیب می‌کنم چرا که این سند از سوی آموزش و پرورش به هیچ کدام از دستگاه‌های مربوطه ابلاغ نشده و سیاست ما اجرای سند تحول بنیادین و برنامه درسی ملی است.

وی عنوان کرد: تصویری که در کتاب درسی پایه دهم وجود داشته صرفا خطای انسانی بوده و طراح کتاب در بخشی به نام کلیشه بدن این مطلب را درج کرده تا این کار به عنوان یک صنعت رسانه ای به دانش‌آموزان معرفی کند و چنین طرحی را انتخاب کرده است.

محمدیان با بیان اینکه این تصویر در کتاب‌های درسی اصلاح شده تصریح کرد: شخصی که این اصل را به طور واضح در انظار عمومی پررنگ جلوه داده نه تنها دلسوز دانش‌آموزان نسل آینده نبوده بلکه باعث ایجاد آشفتگی در روند آموزشی شده است.

آیا مدارس تهران شنبه 13 خردادماه تعطیل است؟
زهرا اسماعیلی معاون رسانه‌ای مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: مدارس و مراکز آموزشی کشور درهفته آینده به غیر از تعطیلات مبتنی بر تقویم رسمی کشور تعطیل نیست.

وی اخبار منتشره در فضای مجازی مبنی بر تعطیلی مدارس در روز شنبه ۱۳ خرداد ماه را تکذیب و تصریح کرد: روز شنبه ۱۳ خرداد ماه تمامی مدارس کشور دایر می‌باشند و فعالیت آموزشی در آن‌ها جریان دارد.

ساماندهی واریز حقوق حق التدریسی‌ها
علی الهیاری رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفه‌ای سازمان برنامه و بودجه در مورد پرداخت حقوق حق‌التدریسی‌ها بیان کرد: پیگیری‌های لازم برای پرداخت هم‌زمان حقوق حق‌التدریسی‌ها با سایر گروه‌ها مانند رسمی و پیمانی انجام شد و از روز گذشته حقوق اردیبهشت این گروه بر اساس شرایط جدید واریز شده و این روند از خرداد ماه به طور کامل عملیاتی می‌شود.

وی عنوان کرد: به طور کلی معوقات باقی‌مانده معلمان کمتر از ۳۵۰ میلیارد تومان بوده که به محض تخصیص اعتبار لازم مبالغ به حساب معلمان واریز خواهد شد.

الهیار تصریح کرد: حق‌الزحمه امتحانات و حق التدریس شاغلان به ترتیب حدود ۹۷ میلیارد و ۲۵۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود که به دنبال تامین اعتبار برای این مبالغ هستیم. آخرین وضعیت برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی
نعمت‌الله موسی‌پور معاون آموزشی دانشگاه فرهنگیان در خصوص وضعیت برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی سال ۹۵ اظهار کرد: پذیرفته‌شدگان از نیمه مرداد ماه برای برگزاری دوره‌های آمادگی کلاس‌های خود را آغاز می‌کنند و از اول مهر ماه بطور رسمی این دوره شروع به کار می‌کند.

وی ادامه داد: در واقع پذیرفته‌شدگان این دوره در بازه زمانی ۵ هفته‌ای کارگاه‌های آشنایی با دوره مهارت‌آموزی، نحوه فعالیت در این دوره‌ها، نحوه توزیع مهارت‌آموزان و ساختار کار مورد توجه قرار می‌گیرد.

موسی پور در مورد تعداد افرادی که از طریق دانشگاه فرهنگیان وارد آموزش و پرورش می‌شوند گفت: امسال ورودی‌های سال ۹۲ که قریب به ۱۷ هزار نفر هستند و تعدادی از دانش‌آموختگان سال ۹۲ که حدود ۱۰۰۰ نفر را شامل می‌شوند در کلاس‌های درس حضور پیدا خواهند کرد البته با توجه به شرایط ممکن است از ورودی‌های سال ۹۲ حدوداً ۱۶ هزار نفر بطور قطعی وارد حرفه معلمی شوند که در مجموع ۲ سال ۹۱ و ۹۲، ۱۷ هزار نفر را تشکیل می‌دهند.

تدوین برنامه عمل فعالیت‌های پیش‌دبستانی با تکیه بر مفاهیم قرآنی
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در رابطه با برنامه‌های پرورشی و قرآنی درنظر گرفته شده برای دوره پیش دبستانی اظهار کرد: دوره راهنمای برنامه و عمل فعالیت‌های پرورشی دوره پیش دبستانی که توسط وزارت آموزش و پرورش و سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تهیه و در آن اصول فعالیت‌های پرورشی به طور کامل ذکر شده که انس با قرآن هدف پنجم و تقویت حس دینی و علایق مذهبی هدف هفتم این سند است.

وی ادامه داد: علاوه بر برنامه‌های درنظر گرفته شده برخورداری از سواد قرآنی، پایبندی به اصول اخلاقی و علاقه مندی به اجرای برنامه‌های انس با قرآن جزو ویژگی‌های مربیان پیش دبستانی ذکر شده است.

حکیم زاده عنوان کرد: رویکردهای اصلی این برنامه را نیز مشخص کردیم که علاقه مندی به قرآن کریم و انس با قرآن دو هدف اساسی آن درنظر گرفته شده است.

چه تعداد سوادآموز در سال 96 با سواد می شوند؟
علی باقرزاده رییس سازمان نهضت سوادآموزی در گفت وگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛در رابطه با وضعیت جذب نیرو بیان کرد: آموزش دهنده جدیدی برای امسال جذب نمی کنیم چرا که همین تعداد نیرو پاسخگوی ماموریت سازمان نهضت برای سوادآموزان است.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی درمورد تعداد افراد تحت پوشش در سال جاری عنوان کرد:‌ برای سال 96 هدفگذاری آموزشی 700 هزار نفر درنظر گرفته شده است که البته شامل آموزش اتباع و مراکز یادگیری محلی نیز می شود و برای این تعداد سوادآموز،‌آموزش دهنده کافی است.

وی اظهار کرد:‌ ‌برابی سوادآموزان کتاب و لوازم التحریر نیز درنظر گرفته شده ودر اختیار آنها قرارداده می شود و این خدمات در تمامی استان های کشور امکان پذیر است و برنامه ریزی برای چشم انداز امسال مثبت ارزیابی می کنیم.

بحران کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش تهران
علیرضا کمریی مدیر کل آموزش و پرورش تهران در رابطه با وضعیت نقل و انتقال معلمان عنوان کرد: این مسئله امسال به استان‌ها واگذار شده و با توجه به حجم نیاز و مازاد و نیروهای مازاد این امر اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در تهران با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم، گفت: امسال بیش از 4 هزار نفر تا پایان سال مالی 96 بازنشست میَ‌شوند که ورودی آموزش و پرورش کمتر از خروجی آن است.

کمریی با اشاره به اینکه معلمان در فرآیند نقل و انتقال در مناطق 14 تا 19 بیشترین جذب را دارند، اظهار کرد: اغلب افرادی کمه در این فرآیند شرکت می‌کنند خانمها هستند و همین مسئله باعث شده توازن جنسیتی در نیروی انسانی وجود نداشته باشد و آمارها حاکی از 71 درصد خانم‌ها در حرفه معلمی است.

تغییر در روند برگزاری آزمون‌های رغبت و استعداد در سال آینده
مسعود شکوهی مدیرکل پرورشی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در مورد وضعیت هدایت‌تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم اظهار کرد: تقریباً ۹۹ درصد دانش‌آموزان در آزمون‌های هدایت تحصیلی که شامل آزمون توانایی و رغبت بوده شرکت کردند و بخشی از کار هدایت تحصیلی خود را انجام دادند.

وی ادامه داد: سؤالات آزمون کاملاً استاندارد بوده و اگر فرصت بیشتری داشتیم این آزمون‌ها در چند نوبت برگزار می‌شد تا دانش‌آموزان از تعداد بالای سوالات شکایتی نداشته باشند، اما چون می‌خواستیم کار زودتر انجام شود این حجم سوالات در یک نوبت برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شد.

مدیرکل پرورشی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بخشی از نظرات معلمان در طرح هدایت تحصیلی لحاظ می‌شود، گفت: ۷۰ درصد این اطلاعات وارد شده، همچنین ۹۰ درصد از نظر اولیا برای بحث هدایت‌تحصیلی در سامانه ثبت شده است.

شکوهی با بیان اینکه بعد از اتمام امتحانات پایان سال نمون برگ شماره ۶ و ۷ ارائه می‌شود، تصریح کرد: با توجه به توزیع این نمون برگ‌ها نهایتاً تا پایان تیر ماه کار هدایت تحصیلی برای دانش‌آموزان تکمیل می‌شود.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۲۰۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در این دولت مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم، گفت: دروس و حجم آنها برای اجرای فعالیت‌های ورزشی و پرورشی تغییر می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا مراد صحرایی با اشاره به اینکه در این دولت مرگ 2030 را اجرا کردیم، اظهار کرد: در بدنه آموزش و پرورش افرادی بودند که همچنان به سند 2030 اعتقاد داشتند و حتی برای اجرای این سند بودجه و دفتر در آموزش و پرورش وجود داشت اما برای سند تحول بنیادین اعتباری نداشتیم.

وی افزود: برخی به اجرای سند 2030 و پایین آوردن سند تحول بنیادین اعتقاد داشتند.

صحرایی در پاسخ به این پرسش که دلایل بد بودن سند 2030 چیست، گفت: سند 2030 از خارج به ما دیکته شده است و همه بخش‌های آن نگران کننده است با این حال ممکن است، موارد خوبی مانند افزایش کیفیت را داشته باشد اما این موضوع در سند تحول بنیادین هم وجود دارد، وقتی سند داخلی داریم چرا باید از خارج سند بیاوریم.در سند 2030 مواردی وجود داشت که بر خلاف فرهنگ ایرانی بود مانند برابری جنسیتی در حالی که ما به عدالت جنسیتی اعتقاد داریم.

سند 2030 از جریان برنامه‌ریزی کشور حذف شد

وزیر آموزش و پرورش درباره دلایل عدم اجرای سند تحول بنیادین گفت: عدم اجرای سند مربوط به سال‌های گذشته است، هم اکنون سند 2030 به طور کامل از جریان برنامه‌ریزی کشور کنار گذاشته شده است و بهار سند تحول بنیادین را رقم زده‌ایم.

وی افزود: سند تحول به دنبال ایجاد حیات طیبه است و نظریه تعلیم و تربیتی کشور است و باید تمام آن را اجرا کنیم اما تا تحقق اجرای کامل آن فاصله داریم، چون سند به نقشه راه نیاز داشت البته نقشه راه سند تحول در سال‌های 93 و 97 تدوین شد اما از داخل اتاق وزرا بیرون نرفته بود که دلایل مختلفی دارد چون تمرکز بر سند تحول نبود و این سند رقیب دیگری داشت.

نقشه راه سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی

صحرایی بیان کرد: تمام دستگاه‌ها برای اجرای سند تحول بنیادین وظایفی بر عهده دارند، هم اکنون نقشه راه سند را به شورای عالی انقلاب فرهنگی بردیم تا پس از تصویب به عنوان یک قانون تکلیف شده و تمام دستگاه‌های مسئول موظف به همکاری برای اجرا باشند.

وی ادامه داد: نقشه راه سند تحول بنیادین چند ویژگی دارد از جمله شاخص و برنامه سالانه مبتنی بر وضع موجود، از سال 1403 تا 1412را در قالب برنامه ملی شاخص‌گذاری کردیم، سند تحول بنیادین 6 زیر نظام مصوب و 458 برنامه دارد و یکی از اشکالات اجرایی این است که برای اجرای برنامه‌ها اولویت‌بندی نشده است.

خوشبختی این است که رییس‌جمهور بر اجرای سند تاکید دارد

صحرایی گفت: بنده با تمام وزرایی که بعد از تصویب سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش حضور داشتند مشورت و مشاهده کردم که اراده اجرای سند را داشتند اما محیط و شرایط فراهم نبود هم اکنون خوشبختی بنده این است که رئیس جمهور بر سند تحول بنیادین تاکید دارد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: شورای پشتیبانی سند تحول بنیادین به ریاست معاون اول رئیس جمهور و حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی و سایر دستگاه‌ها تشکیل شد و تا کنون دو جلسه آن برگزار شده است، 7 پروژه پیشران ملی را تعریف کردیم که تصویب شد و نخستین آیین‌نامه با عنوان توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزی در هیئت دولت تصویب شد.

2500 هنرستان کد اقتصادی می‌گیرند

 وی ادامه داد: طبق این آیین‌نامه، 2500 هنرستان در کشور تولیدی و کارآفرین می‌شوند هم اکنون هنرستان‌ها آموزشی هستند و کد اقتصادی ندارند.

صحرایی گفت: هم اکنون 39.8 درصد دانش‌آموزان در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند و در برنامه هفتم توسعه ذکر شده است که 50 درصد دانش آموزان باید به هنرستان‌ها بروند، هر دانش‌آموز متوسطه یک مهارت در آیین‌نامه مهارت آموزی در هیئت دولت تصویب شد همچنین آمایش رشته‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز بازار کار انجام خواهد شد و کتاب‌های درسی نیز باید تغییر کند.

آخرین وضعیت تغییرات کتاب‌های درسی

وزیر آموزش و پرورش درباره تغییرات کتاب‌های درسی گفت: هم اکنون چهارچوب شایستگی‌های پایه طراحی شده و راهنمای برنامه درسی بر مبنای آن اصلاح شد و هم اکنون نوبت اصلاح کتاب‌های درسی است، کتاب‌های جدید پایه اول ابتدایی به طور آزمایشی اجرا شد که پس از دریافت بازخورد آن را به صورت گسترده در سطح کشور اجرا خواهیم کرد.

تغییر مواد درسی و حجم آن

وی افزود: تفکر و تعقل، هویت ایرانی و اسلامی، خودباوری، استدلال و یادگیری مهارت‌ها در تغییرات کتاب‌های درسی مد نظر است همچنین جدول دروس و جدول زمان در حال تغییر به نفع فعالیت‌های ورزشی و پرورشی است تا ساعت را برای این برنامه‌ها باز کنیم و برای تحقق آن مواد درسی و حجم آن تغییر می‌کند.

امسال نهضت توانمندی معلمان اجرا می‌شود

صحرایی بیان کرد: موضوع مهمتر از کتاب‌های درسی توانمندی معلمان است و امسال سال نهضت توانمندی معلمان است و برای تمام آنها برنامه‌ریزی می‌شود تا دوره‌هایی را برای ارتقای خود داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش درباره کمبود معلم گفت: ناقوس خطر کمبود معلم در آموزش و پرورش سال 1399 توسط مرکز نیروی انسانی به صدا درآمد و در 20 اردیبهشت سال 1400 اعلام کردند که مهرماه امسال 200 هزار نیروی انسانی کمبود خواهیم داشت.

صحرایی با اشاره به اینکه قانون رتبه‌بندی 31 شهریور 1400 اجرا شد و معلمانی که رتبه خود را گرفتند خود را بازنشسته نکردند تا 31 شهریور 1402که ناگهان 80 هزار معلم بازنشسته شدند و با یک سونامی کمبود نیرو مواجه شدیم، گفت: اکنون دانشگاه فرهنگیان طبق برنامه هفتم توسعه باید سالانه 25 درصد توسعه زیرساخت داشته باشد.

وی ادامه داد: مشکل اصلی دانشگاه فرهنگیان، زیرساخت آموزشی است و به لحاظ فضای آموزشی به اندازه 60 هزار دانشجو ظرفیت دارد و در این دولت یک میلیون متر مربع زیر ساخت دانشگاه فرهنگیان افزایش یافت.

30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار گرفت

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: چند روز قبل نزد رئیس جمهور بودیم و نخستین بار بود که رئیس‌جمهور از معلمان تقدیر کردند، در این برنامه رئیس دانشگاه فرهنگیان مشکل فضای آموزشی را با رئیس جمهور مطرح کردند و ایشان به بنده و رئیس دانشگاه گفتند که به همراه او به نهاد ریاست جمهوری برویم، در آنجا جلسه‌ای با حضور مسئولان مربوطه از جمله معاون حقوقی رئیس جمهور برگزار شد و آقای رئیسی پرسیدند که چرا مشکل فضای دانشگاه فرهنگیان حل نشده است و صحبت‌ها را شنیدند، در نهایت در این جلسه مقرر شد در اول مهر 30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار بگیرد و تا 10 روز دیگر هر فضای خالی دیگری که شناسایی کردند باید تعیین تکلیف شود.

تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

وی درباره مشکلات پرورشی در مدارس عنوان کرد: در بحث پرورشی مشکل اصلی نیروی انسانی است و سال‌ها به جز جذب از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام مربی پرورشی نداشتیم، امسال 19 هزار مربی پرورشی و تربیت بدنی برای مدارس استخدام می‌شوند همچنین طرح تحول پرورشی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است و موضوع دیگر جهت گیری است که امسال توجه به آسیب‌های اجتماعی است تا دانش‌آموزان را در برابر آسیب‌ها مصون کنیم و راه آن تبیین است و به همین منظور اردوهای نسل تمدن‌ساز را با حمایت نهادهای دیگر برگزار خواهیم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • ۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد
  • آزمون‌ پذیرش مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • ۳۷۰۰ برنامه ویژه بزرگداشت هفته معلم در هرمزگان اجرا می‌شود
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم